Autorijden geeft veel mensen een gevoel van ultieme vrijheid: je kunt gaan waar je wilt en je komt op plekken waar je anders misschien nooit was gekomen. Toch brengt autorijden ook risico’s met zich mee. Vandaar dat het belangrijk is dat je je wagen goed verzekerd. Je wilt namelijk niet in de problemen komen wanneer je bijvoorbeeld een keer botst met een overige weggebruiker. Een klein krasje op iemands auto kan al een flinke kostenpost worden en daarom is het belangrijk om te zorgen dat je de juiste verzekering voor je auto hebt. Wij laten je in dit artikel graag zien hoe je tot de perfecte verzekering komt en hoe je deze vandaag nog kunt afsluiten. 

 

Een passende verzekering kiezen 

Alhoewel het in Nederland verplicht is om je wagen te verzekeren, wil dat niet zeggen dat er niets te kiezen valt wanneer je een verzekering zoekt. Dat komt omdat je naar de leeftijd van je wagen moet kijken wanneer je een verzekering wilt afsluiten. Zoek je bijvoorbeeld een Audi verzekering voor een wagen die nog geen kilometer gereden heeft, dan is het verstandig om een allrisk-verzekering te nemen. Het voordeel van een allriskverzekering is dat deze ook de schade uitkeert die jijzelf hebt opgelopen. Dat onderscheidt deze verzekering van de overige twee varianten. Bij de WA-basisverzekering en de WA+ is dit namelijk niet het geval. Bij deze twee opties wordt alleen de schade vergoed die jij aan anderen hebt toegebracht. Dit hoeft echter niet nadelig te zijn. Als je namelijk een oude auto hebt, dan is het vaak niet eens de moeite waard om schade te laten herstellen. Het is in die gevallen namelijk vaak voordeliger om een andere auto te kopen. 

 

Meer dan alleen een basisverzekering? 

Het kan zijn dat je je verzekering liever nog wat uitbreidt. Dat kun je doen door ook te kiezen voor aanvullende pakketten. Een populaire optie is de pechhulp. Met pechhulp kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je wagen stil komt te staan langs de kant van de weg. Met de Nederlandse pechhulp verzekering, kun je ook een monteur naar jouw huis laten komen wanneer dat nodig is. De verzekering zorgt ervoor dat je vervangend vervoer krijgt aangeboden. Kies je ook voor de pechhulp in het buitenland, dan kun je tot maximaal drie nachten in een hotel overnachten. Zo worden je autoproblemen op een fijne manier opgelost en weet je zeker dat je uiteindelijk op de plaats van bestemming aan zult komen. 

 

Je polis online afsluiten 

Vroeger moest je naar het verzekeringskantoor om je verzekering af te sluiten. Tegenwoordig kun je dit allemaal vanuit je luie stoel regelen. Kijk daarom een keer op de site van een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij als Univé en bekijk welke opties je hier allemaal aangeboden krijgt. Stel de perfecte polis voor jouw wagen samen en binnen een paar minuten kun je alles afsluiten. De polisvoorwaarden krijg je zo snel mogelijk thuisgestuurd zodat je die nog een keer op je gemak kunt bekijken.